Patrónus

Mindannyiunkban ott van az alkotás és önkifejezés vágya, csak másféle módon öntjük ezt formába.

Valaki az ételek területén alkot zseniálisakat és a főzés számára az önkifejezés területe, valaki képekben fejezi ki magát, valaki színészettel, valaki szavakkal, valaki többféle módon egyszerre. Neked mi a kedvenc önkifejezési formád? Mi az, amiben a lelkesedésed kifejezi magát?

Azt biztosan tudom, hogy te is kreatív, zsizsegő, ötletekben gazdag lélek vagy. Úgy, ahogy én, és hogy érték az, amit a világnak adni tudsz az alkotásaid által.

Számomra az írás a legkedveltebb önkifejezési forma. A betűkön keresztül megosztok érzéseket, gondolatokat, véleményeket, történeteket. Sok éven keresztül saját magamnak írott naplóbejegyzésekben merült ki a grafomániám, és a naplóimat gondosan mindig elrejtettem a könyvek mögé, hogy senki se talája meg őket. Paradox módon mindvégig arról álmodoztam, hogy egyszer majd “valaki” kiadja ezeket a naplókat és a világ örülni fog annak, hogy olvashatja a gondolataimat.

Ebben a fantáziámban merült ki az a mélyen gyökerező vágyam, hogy a gondolataimat megosszam másokkal is, csak mivel nem éreztem őket elég értékesnek, ebbe a titokzatos “valakibe” helyeztem bele ezt a vágyamat.

2013-ban egy év kreatív szabadságot vettem ki a munka világából és ebben az időben megtaláltam ezt a “valakit” magamban és elkezdtem nyilvánosan is megosztani a gondolataimat ezen a blogon. Félelmetes volt átlépni a nyilvánossági határt, de a vágyam, hogy megosszam azt, amit addig csak szobám magányában őriztem, sokkal erősebbnek bizonyult.

Eltűnik valaha a félelem gondolataink és érzéseink őszinte megosztása kapcsán? Szerintem nem, de meg lehet tanulni a félelemnek nem behódolni, hanem csak felkiáltójelnek tekinteni, hogy valami fontos történik éppen velünk.

Nekem annak idején segített

  • olyan emberek tevékenységének követése, akik már csinálták azt, amire én csak vágytam,
  • az ömagamnak adott idő, hogy mélyreássak a vágyaimban és ezeket felfedezzem,
  • egyéni terápiában töltött idő, ahol a múltbéli érzelmi sérüléseket gyógyítottam magamban.

Természetesen rezonálunk egymásra, és anélkül is tanulunk egymástól, hogy bárki bármit konkrétan elmagyarázna. Az írásaimmal nem mellékesen az is mindvégig a vágyam volt, hogy ilyen módon inspiráljak másokat arra, hogy szintén írjanak és osszák meg gondolataikat. Ha viszont a puszta megfigyelésem még nem elég inspiráció és az írás területén valahol elakadtál, szívesen beszélgetek veled erről neked szánt individuális időben.

Beszélgessünk arról, hogy mi tart téged vissza a szabad önkifejezéstől

Egy időben vállaltam ghostwriting-ot (tartalmakat írtam másoknak az ő nevükben), vállaltam tartalom gyártást a saját nevem alatt is. Aztán egy idő után rájöttem, hogy ez jó pénzkeresési lehetőség, de nem tudom beleadni a lelkemet. Én ugyanis abban hiszek, hogy mindenkinek a saját hangja a legszebb, és az a leghitelesebb, ha a saját szavaival fejezi ki magát, a saját egyedi módján.

Lehet szó arról, hogy te is el szeretnél kezdeni blogolni, vagy szükséged van megírni a weboldalad szövegét, vagy rendszeresen szeretnél megosztani tartalmat a közösségi platformok valamelyikén. Ha ez mégsem megy valamiért és már elfáradtál abban, hogy egyedül kitaláld, hogy miért, szívesen kísérlek abban, hogy szabadabb utat tudj engedni az önkifejezésednek és szabad alkotásodnak.

Írd meg, mi a nehézséged és egyeztessük a részleteket. Ne porosodjanak tovább az értékes alkotásaid a képzeletbeli fiókodban.

Itt megtalálsz: pocz.adriana@gmail.com